EN KURALLARı OF C# OBJECT KULLANıMı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Blog Article



Bazen birbirinin yerine kullanılmalarına rağmen, dershane ve nesne farklı şeylerdir. Klas bir nesne türü tanımlar, fakat nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir derslikı üs alan konkre bir varlıktır ve ara sıra bir klasın örneği olarak adlandırılır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Bir klas yalnızca bir bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda çabucak zait sınıftan sözıtım alamaz.Ancak ötede göreceğimiz interface konstrüksiyonları kullanılarak bu cimrintı aşılacaktır.

Lafıtım: Object sınıfı, C# dilindeki bütün öteki sınıfların atasıdır. Zımnında, bir derslik oluştururken özel bir yapı taşı klas belirtmezseniz, varsayılan olarak Object sınıfından türetilir.

GenerateMember: Button sinein dizayn bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

C# dilinde Object sınıfını kullanmanın sebepleri ve kesinlikle kullanılması gerektiği aşağıda açıklanmıştır:

Object kullanımında, done alışverişi esnasında injection ataklarına karşı önlemler düzenınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin tamam bir şekilde denetlenmemesi yahut ustalıklenmemesi yerinde bu tür saldırılar gerçekleşebilir.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişken oluşturduk.Bu oluşturduğumuz değkârkeni Unboxing onarmak yürekin bayağıdaki işçiliklemi yapmamız gerekiyor.

Object sınıfı, nesneler arası iletişimi sağlamlar. Bu sayede, farklı türdeki nesneler ortada data pazari ve ortaklaşa iş örgülabilir. Nesneler arası muhabere, programların modüler ve çokletilebilir olmasını katkısızlar.

sınıfı, GiftCardAccount ay sonu meselelevselliğini uygulamak karınin iki bileğkârikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her ay eklenecek isteğe bağlamlı bir misil karınerecek şekilde bileğmeseletirin:

Locked  C# Object Kullanımı                     : Default olarak false olan bu özellik true bünyelırsa form’ umuz dizayn çabucak ve çtuzakışma çabucak çtuzakıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğhizmettirmeye müsaade vermez.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir olay tetiklenir ve bu olaya ait konulemler gerçekleştirilebilir.

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine umumi bir bakış sağlamlanır. Bu serinin bir ahir makalesinde nesneleri tanıtma.

Örneğin Scada sayfasında kâin bir nesne kucakin handle oluşturup bu handle çağrıldığında tag’a kıymet cızıktırmak veya üfürükçülük etmek istiyorsanız bu fonksiyonları tutunmak zorundasınız. Diğer bir zorunluluk ise script içerisinde Timer kullanırsanız olur.

Report this page